Magazini Svet kompjutera

Koncept magazina

Prvi broj "Sveta kompjutera" objavljen je oktobra 1984. godine. Časopis se oduvek bavio ličnim računarima, od tadašnjih ZX Spectruma i Commodorea 64, do današnjih PC-a.

Časopis se bavi temama koje obuhvataju kućne i PC računare i njihovu upotrebu za posao i zabavu. Trudimo se da našu publiku informišemo o događajima na svetskoj i domaćoj računarskoj sceni i da predstavimo proizvode za koje smatramo da mogu biti zanimljivi našim čitaocima. Smatramo da je naš osnovni zadatak da upućujemo korisnike računara kako da svoj hardver i softver upotrebe i iskoriste na najbolji način.

"Svet kompjutera" se štampa na kvalitetnoj ofset rotaciji, u obimu od najmanje 116 strana. Komercijalni oglasi zahvataju 40 do 45 odsto sadržaja časopisa. Prosečan tiraž "Sveta kompjutera" je 35.000 primeraka, što nas čini liderom među IT magazinima u Srbiji i okruženju.

Časopis izlazi jednom mesečno i prodaje se na svim kioscima u Srbiji i zemljama u okruženju. Naravno, putem pretplate može se dobiti bilo gde u svetu.
Godina pokretanja:
1984. godine

Glavni i odgovorni urednik:
Zoran Mošorinski

Ciljna grupa:
Početnici, kao i dobri "plivači" u svetu IT tehnologija

Dinamika:
mesečnik / 12 brojeva

Prosečan tiraž:
35.000

Broj strana:
116

Pismo:
latinica

Pokrivenost:
Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina,
Makedonija, Hrvatska, Slovenija

Kontakti:
Cetinjska 1
011 33-01-495
editors@sk.rs

 

 

Profil čitalaca

"Svet kompjutera" se obraća krajnjem korisniku kompjutera i kao takav nije ograničen za neku starosnu dob. Prema istraživanjima, pik naše čitalačke populacije jesu muškarci između 16 i 40 godina

 Izdanja

Stampa
Politika Zurnal Ilustrovana