ћир/lat

Магазини у издању Политике АД

Разбибрига

Година покретања:
2004. године

Главни и одговорни уредник:
Драган Николић

Циљна група:
од 20 година навише

Динамика:
месечник / 12 бројева

Просечан тираж:
38.000

Број страна:
68

Писмо:
ћирилица

Покривеност:
Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија

Концепт магазина:
Енигматско издаваштво у Србији може се похвалити бројношћу издања, али не и разноврсношћу њиховог садржаја. Разбибрига, млађа сестра Енигматике, неприкосновеног лидера на овом пољу издаваштва, покренута је са циљем да удовољи оним читаоцима (у нашем случају – решавачима) чији рафинирани укус тражи нешто више од стандардног енигматског садржаја. Реакција решавача на нове, код нас дотад невиђене, форме укрштеница, превазишла је и најсмелије издавачке амбиције, па је, одговарајући на упорне захтеве решавача, Политика у јесен 2008. године одлучила да Разбибрига, уместо дотадашњег тромесечног излажења, почне да излази сваког првог петка у месецу.
Разбибригу ауторски потписује најпробранија енигматска елита из читаве Србије. Ту су и рубрике из области које по својој природи гравитирају ка енигматици, као што су шах, квиз, логички проблеми и остали видови "гимнастике мозга". У паузи добро дођу интервјуи са познатим личностима, времеплов кроз историјат загонеташтва код нас и у свету, и текстови о разним другим занимљивостима. У односу на остале, енигматски листови имају једну необичну предност: њихова актуелност, невезана за датум, практично је временски неограничена (укрштене речи од пре годину-две нису ништа мање изазовне за решавање од оних објављених у најновијем броју). То нам омогућује да непродате примерке, спаковане у комплете од по три броја, поново пласирамо на тржиште. Подаци показују да Разбибрига, као релативно млад лист има лепу перспективу, јер полако али поуздано придобија наклоност најпробирљивије решавачке и читалачке публике.
Профил читалаца:
Својим концептом (мешавина конвенционалних и неуобичајених енигматских форми, проткана занимљивим текстовима) Разбибрига се обраћа свима онима који желе да своје тренутке слободног времена, опуштања и мира, проведу уз квалитетне укрштенице и занимљиве, непретенциозне и неоптерећујуће текстове.Наши часописи

Политика а.д, Цетињска 1, 11000 Београд, Србија /Телефон: (+381 11) 3373-031, 3373-082 / Факс: (+381 11) 33-73-155
Регистровано код агенције за привредне регистре БД 45192 / ПИБ: 100002524 / Матични број: 07021747
Текући рачун: 205-16454-02 Комерцијална банка а.д. Београд
Израда:
СК Програми