ћир/lat

Магазини у издању Политике АД

Енигматика

Година покретања:
1999. године

Главни и одговорни уредник:
Драган Николић

Циљна група:
доња граница је 20 година горње границе нема

Динамика:
двонедељник / 26 бројева

Просечан тираж:
42.000

Број страна:
56+4 (судоку додатак)

Писмо:
ћирилица

Покривеност:
Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина,
Македонија, Хрватска, Словенија, САД, Канадa

Концепт магазина:
Укрштене речи и други енигматски састави, по својој природи упућени на објављивање у штампи, временом су постали "најважнија споредна" грана новинског издаваштва. У Србији, која и у светским размерама спада међу земље са најразвијенијом загонетачком културом, Политикина Енигматика заузима неспорно престижно место међу многобројном периодиком те врсте.
Енигматику су створили врхунски аутори и уредници, признати у читавој некадашњој Југославији. Од самих почетака, па до данашњих дана, уређивачки концепт је био подређен једном једином, једноставном циљу: задовољном читаоцу (у нашем случају – решавачу). Тако смо, између осталог, у правој поплави "конфекцијске" компјутерске енигматике, остали привржени принципу да Политикине енигматске листове раде "живи људи за живе људе". Решавачи то непогрешиво препознају и реагују адекватно, лојалношћу каквом се не може подичити ниједан други енигматски лист у Србији.
Маркетиншка истраживања показују да се Енигматика успешно обраћа најширем спектру решавача, гледано по старосној и образовној структури.

У односу на остале, енигматски листови имају једну необичну предност: њихова актуелност, невезана за датум, практично је временски неограничена (укрштене речи од пре годину-две нису ништа мање изазовне за решавање од оних објављених у најновијем броју). То нам омогућује да непродате примерке, спаковане у комплете од по три броја, поново пласирамо на тржиште.
Профил читалаца:
Иницијално интересовање за Енигматику јавља се негде око пунолетства, када се завршава педагошки део образовања, а настаје самостална потреба да се општа култура и информисаност допуњују новим подацима. Та врста знатижеље расте са годинама, па стога људи најразличитијих образовних профила и интересовања препознају Енигматику као лист уз који се тренуци слободног времена могу провести и опуштајуће и забавно и корисно.

Наши часописи

Политика а.д, Цетињска 1, 11000 Београд, Србија /Телефон: (+381 11) 3373-031, 3373-082 / Факс: (+381 11) 33-73-155
Регистровано код агенције за привредне регистре БД 45192 / ПИБ: 100002524 / Матични број: 07021747
Текући рачун: 205-16454-02 Комерцијална банка а.д. Београд
Израда:
СК Програми